Matektanárként Ausztriában

Matektanárként Ausztriában

2017.03.26

2017. március 26. - István123

Felütésnek álljon itt egy kép egy múlt heti házi feladatról, amit a képen látható félbetépett füzetlap formájában tettek elém az óra elején, a házi feladatok ellenőrzésénél:

hazi_feladat_2017_marcius.jpg

 

Voltak már különb eseteim is. Múlt évben előfordult például, hogy valaki lefénymásolta az osztálytársa leckéjét és azt mutatta be.

Más téma: mostanában új fegyelmezési módszert vezettem be a gimnáziumi alsó tagozatos osztályaimban, majd később az idősebbeknél is: ha valaki beszélget vagy más módon zajong, felírom a nevét a táblára és kap egy strigulát, három strigula után pedig egy beírást az elektronikus naplóban.

Ha van valami, amit nem szeretek a tanári pályában, az a fegyelmezés. Elrontja a hangulatot és valahogy kicsinyes dolognak érződik, hogy rászólok emberekre, de azt kell hogy mondjam, időnként szükséges. A diákoknak azt a részét, akik figyelnének, zavarja ha van alapzaj és ezt meg is szokták mondani. Igazuk is van: mindenkinek joga van ahhoz, hogy zavartalanul részt vegyen az órán és tanulhasson, úgyhogy rendet kell tartani, de nem szabad eltúlozni és belefeszülni ezekbe a szituációkba. Akárhogy is, a nevek táblára írása nagyrészt működik, azok az osztályok, ahol ez szükségessé vált, csendesebbek lettek.

süti beállítások módosítása